Om oss

Om oss !

Monica


har varit aktiv inom brukshundklubben sedan 1975, då inom Kalix Hundungdom. 1989 inskaffades den första egna schäfern “Overalles Botano” som tävlades i ekl spår, ekl sök, cert och cacit i ekl skydd. “Billy” som han kallades blev även svensk Lydnadschampion samt var

korad +2.

 

Sin största framgång hade Monica och Billy på SSM 1994 då de kom på en andra plats i skyddshundsgruppen.

 

Tidigare tävlingshundar är :

*Markallens Vello ” Rexi” tävlades i Elit spår.


*Rapport’s Alison, som har hunnit med att få Svenskt Bruksprovschampionat i spårhundsgruppen, godk hkl sök, lydnadsklass III, godkänt SRV prov i räddning och är korad.

* Rapport’s Debra tävlas i den internationella spårhundsgruppen BSL III. Ekipaget placerade sig på 2:a plats i Schäfermästerskapet 2003, på 3:e plats 2004, 2:a plats 2007, samt 2:a plats 2008. Debra är korad på +227p. Debra är mor till vår H-, L- & O-kull där många framgångsrika hundar återfinns.


Nuvarande tävlingshundar är :

*Rapports Qlura i BSL III, ekipaget är Svensk Schäfermästare i BSL III 2012 och 2014 samt är vinnare av Schäferslaget BSL III 2013 och 2016.. Qlura är Korad + 557 p. Qlura är mor till C2, K2 och O2 kullen

*Tarriqs Fixa ,  Fixa är korad + 495 p  MT 2007 samt MT 2017. Fixa tävlar IPO III.

* Rapports Oooops är under utbildning och förhoppningsvis en kommande tävlingshund.


 

Monica är utbildad SBK instruktör, tävlingsledare B samt är mentalbeskrivare.

Då intresset för avel, hälsa och sundhet är mycket stort har Monica sedan 2004 varit Hälsoansvarig i Svenska Schäferhundklubben. 2007 invaldes hon som suppleant i Centralstyrelsen för Svenska Schäferhundklubben. Hösten 2007 blev hon även ledamot i Avelskommittén i Svenska Kennelklubben. Då tiden inte räcker till allt så har Monica avsagt sig dessa uppdrag.

 

Yrkesmässigt driver Monica idag eget företag i ämnet hund.


Tomas


har varit aktiv i SBK sedan 1991, tävlade tidigare med Xeno av Ulfsäter. Certpoäng i spårhundsgruppen, lydnadsklass III, tjänstehund bevakning,samt korad +2 var deras meriter.


Tomas har tävlat framgångsrikt med Rapport's Benson, som är korad +2 , 229 p. Benson tävlade i Spår, BHP3, IPO3, BSL3 samt IPO-FH.


De har deltagit på såväl SM som SSM. 2002 blev de svenska mästare i IPO samt deltog på IPO-VM, vilket ses som höjdpunkter för ekipaget.


Då Benson sedan en tid inte finns kvar i jordelivet har Tomas en ny hund. Talweg´s Lycka, som har Rapport´s Carlsån till far och Rapport´s Alison till farmor. Lycka  är en välmeriterad tik,  hon tävlar ekl spår, ekl skydd,BSL III samt bestått IPO III.

Lycka är också korad +460 p och RPS Ltestad och har befunnits lämplig som väktarhund. Lycka är mor till vår N-, T-, Ä- och B2-kull.


Yrkesmässigt arbetar Tomas inom Räddningstjänsten.


Kennelns utmärkelser


2003

SKK:s bruksavelspris för Korad Contact’s Delight samt SKK:s Bruksuppfödarepris.


2005

Bruksavelspris för Korad Tjh Rapport´s Beriva


2006

2 st korningsdiplom för Tjh Korad Rapport´s Berivas avkommor samt kenneln har fått 2 st korningsdiplom


2019

Bruksuppfödarpris

ett erkännande åt de uppfödare som fött upp hundar vilka meriterat sig på  bruksprov.

Bruksavelspris - Talweg's Lycka

uppmärksamar de hundar som visat sig vara goda nedärvare och har haft stor betydelse för aveln av goda brukshundar.